3 gode tips til jer som skal købe hus

21. juli 2021

At blive boligejer er en stor beslutning, som både kan være spændende, men også overvældende. Måske er det første gang, I står og skal til at eje en bolig, og lige netop der er det en ekstra god idé at få den rette hjælp og vejledning. Læs med her.

En boligrådgiver som kan hjælpe

Med en boligrådgiver, kan I være sikre på at der bliver taget hånd om jeres behov og interesser inden, at I tager den endelige beslutning. En rådgiver som denne, gennemgår blandt andet vilkårene, og købsaftalen samt andre relevante dokumenter, så I har helt tjek på, hvorvidt det nu er den rette beslutning. Den rette køberrådgivning sikrer dit huskøb, så du er sikker på, at det er som det skal være.

Lev et grønne liv i jeres nye bolig

Der er mange ting, som I kan gøre for at leve et mere bæredygtigt liv, og dermed være med at passe bedre på miljøet. Dette gælder også selvom I køber nyt hus. Det er altid en god idé at sætte sig ind i, hvor miljøvenlig boligen man skal købe er. Dertil kan det være, at der er nogle ting, som skal udskiftes, netop for at man får en mere miljøvenlig bolig. Det kan blandt andet dreje sig om vinduer, døre, isolation generelt, samt, hvordan boligen bliver varmet op.

Dertil er der selvfølgelig mange ting, man kan gøre efter at man er flyttet ind. Hvis der er have til boligen, så kan man for eksempel dyrke sine egne grøntsager, eller plante frugttræer og buske. Man kan også vælge hårde hvidevarer, som er energivenlige og dermed både sparer på vand og strøm.

Lev mere bæredygtigt i hverdagen

Når det kommer til at passe på miljøet, er det også de små ting som gælder. Blandt andet dagligdags ting. For eksempel kan du med fordel tage et stofnet med dig, når du handler i supermarkedet. Bæredygtighed handler også om, hvor klimavenligt maden er blandt andet. Det kan også handle om, hvor lange bade man tager, om man lader vandet løbe når man børster tænder? Ved at ændre sine vaner en smule, kan man nemt spare på vandet og elektriciteten.

En anden måde at leve mere bæredygtigt på, er ved at genbruge. Dette gælder med alt fra tøj til elektronik, men også tomme emballager fra eksempelvis mad. Sennepsglas, kan for eksempel bruges til almindelige glas. Diverse plastikbøtter kan bruges til når man skal sylte agurker eller lave hjemmelavet syltetøj. Hvis du har et yndlingsmærke inden for tøj, kan du også både spare penge, men også gøre noget godt for miljøet, ved at købe det brugt. Det er ikke kun gammelt bras, som man kan finde, man kan finde designer brands og meget andet.

Hvis I mangler møbler til at fylde den nye bolig ud med, men gerne vil spare penge, så kan en tur i en genbrugsforretning være løsningen. Der kan i være heldig at finde alverdens ting og sager til at fylde alle rummene ud med.