Fire spørgsmål og svar om grøn energi

25. januar 2021

Grøn energi er blevet mere og mere populært. Der har været mere fokus på både grøn energi og bærdygtighed gennem de sidste par år, overalt i verden.

Vi i Danmark er blevet bedre og bedre til at udvikle nye måder man kan spare energi på. I denne artikel kan du læse om hvordan varmepumper, elstander og solceller har en positiv påvirkning på miljøet. Derudover, får du også nogle tips til hvordan du selv kan være med til at påvirke positivt.

Hvad skal du være opmærksom på med grøn energi?

Det handler om at være opmærksom og ikke have lyset tændt hele tiden, da du ikke behøver at spilde strøm og CO2 udslip. Det er både spild af energi men også penge. Det kan også være en mulighed at slukke elinstallationer som ikke bliver brugt hele tiden, da du igen vil spare på energi og penge.

Ved at du får nogen grønnere installationer, vil du kunne spare penge, men du vil også skåne miljøet. Der kan være mange forskellige muligheder for dig, på hvordan du kan blive mere grøn og spare penge. Både store løsninger men også små. Hos VS Automatic, kan vi hjælper dig med at finde ud af hvad passer til dig.

Hvad har grøn energi at gøre med varmepumper?

Der findes en del forskellige varmepumper, som passer til de forskellige husstande, firma osv. En varmepumpe er både god til at give et godt indeklima, varme huset op, du kan spare penge og til sidst men ikke mindst, spare du på strøm og CO2 udslippet. Hvilket er godt for klimaet og det vil være din bolig mere grøn. Varmepumpen luft til luft, vil hurtigt være tjent hjem igen, da den har en del leveår. Hos VS Automatic har nogen af kunderne sparet op til 60% af deres elregning.

Hvordan solceller påvirker grøn energi?

Solceller har været en del af vores hverdag i en del år nu, når du kører rundt i et villakvarter, er det rigtig ofte du ser solceller på tagene af husene.

Solceller omdanner solens stråler til jævnstrøm, hvorefter det bliver lavet om til vekselstrøm som kan bruges til dit hjem. Den strøm som du ikke får brugt, kan blive sendt til elnettet eller blive gemt til når du mangler strøm. Hvilket gør, at solceller er en god måde at få grøn energi og vedvarende energi på. Du kan finde solceller til mange forskellige behov, både til sommerhus, virksomhed og din egen bolig, VS Automatic står altid klar til at hjælpe dig, hvis du har brug rådgivning eller bare har nogle spørgsmål.

Hvordan kan elstander være med til at få grøn energi?

Elbiler bliver mere og mere en del af vores hverdag, efterhånden er der en del som er skiftet over til enten en elbil eller hybrid. I regerings nye klimaplan mener de, at benzin og dieselbil skal være ude af billedet i 2030 og hybridbiler i 2035.

Elbiler og hybridbiler er 30% bedre for klimaet og de udgiver en del mindre CO2, hvilket er godt for klimaet. Man arbejder hele tiden på at forbedre det og det vil have en stor betydning i fremtiden. Når du vælger at gå fra en normal bil til en elbil, er der mange forhold du skal tage stilling til i forhold til ladestanderen, da det er vigtig det hele er som det skal være ellers kan det gøre, at ledningerne bliver for varme og i værste tilfælde udbryde i brand.

Da der ikke findes bare en ladestander som passer lige til alle elbiler og de forskellige fabrikker ikke har en fælles standard på hvordan de skal laves, gør at det er en rigtig god ide at få en autoriseret installatør til at rådgive dig, og hjælpe med at finde den rigtige ladestander som passer til dig. VS Automatic står klar til at rådgive dig, svare på spørgsmål og hjælpe dig helt i mål.