Sådan tager du mere effektive bade

1. maj 2023

Vi har allesammen brug for at kunne gå i bad regelmæssigt. Men samtidig viser det sig også, at det faktisk er vigtigt, at man formår at gøre det effektivt.

For det er problematisk, hvis man ender med at bruge for meget vand på hvert eneste bad. Er du usikker på, hvordan du måske kunne gøre det, så læs med her. Måske du også finder nogle nye råd til, hvordan du kan gøre det mere effektivt.

1. Få den rigtige vandtemperatur

Det kan først og fremmest betyde meget, at vandet har den rigtige temperatur. Det skal nemlig hverken være for varmt eller for koldt.

Hvis vandet er for koldt, kan du nemlig ikke blive helt ren. Med en vandvarmer kan du dog nemt løse problemet. Vandet behøver dog ikke at være brandvarmt. Det koster nemlig også at varme det op. Så prøv at finde den rigtige balance.

2. Hold dine brusebade korte

Derudover er det vigtigt, at du forsøger at holde brusebadene korte. Der er nemlig ingen grund til at bruge for meget tid på bare at stå under det rindende vand. I stedet vil 2 minutter være nok til at klare et helt almindeligt brusebad.

3. Sluk for vandet, når du skrubber

Mange kan derudover være mere effektive ved at slukke for vandet indimellem. Det behøver nemlig ikke at løbe, når du for eksempel smører dig ind i sæbe, eller når du skrubber dig. Vandet er bare til for at rense sæben af efterfølgende.

4. Vask håret mindre ofte

Måske oplever du, at det især er når du vasker hår, at du bruger meget vand. I så fald kan du overveje at lade der gå længere tid imellem dine hårvaske. For faktisk har dit hår slet ikke godt af at blive renset med shampoo alt for ofte.