Skab varme i hjemmet på en grønnere måde med en biopejs

28. januar 2021

Vores miljø og klima er et debatemne, der ofte bliver diskuteret i vores samfund og i politik i disse dage. Og vi er mange, der ønsker at være med til at gøre vores forbrug grønnere.

Et sted hvor man kan kigge på at gøre sit forbrug mere miljøvenligt, er i måden vi opvarmer vores hjem.

Hvilken form for varmekilde er grønnest?

Der findes mange forskellige måder at opvarme hjemmet på, heriblandt ved hjælp af fjernvarme, oliefyr, brændeovn etc. Primære varmekilder som disse har alle deres fordele og ulemper – en af de helt store ulemper er at der ofte bruges fossile brændstoffer, som kan være skadelige for både miljø og ens helbred. En metode til at skabe grønnere varme i hjemmet, kan være gennem sekundære varmekilder.

Der er i nyere tid kommet mange nye måder til, at skabe varme i hjemmet. En af de metoder der virkelig har fået sit indtog på markedet, er biopejse. Ethanol pejsen er de senere år blevet et rigtig populært valgt af pejs. Og det er forståeligt!

En bioethanol pejs fungerer som en sekundær varmekilde i hjemmet, og kan skabe både varme og hygge!

Især i nybyggerier, hvor standarderne af isolering er meget høje, og generelt i velisolerede, kan en biopejs være et rigtig godt valg, da den kan spare dig for at bruge andre varmekilder. Har du f.eks. rum i dit hjem, som du ikke bruger dagligt, så kan en biopejs bruges til at varme der hvor du opholder dig. På den måde sparer du både på varmeregningen og skåner miljøet.

Hvorfor vælge en biopejs?

Bioethanol pejsen har en del fordele, i forhold til andre pejsetyper, som gaspejse eller brændeovne. For det første, udleder en biopejs ikke de samme miljøskadelige partikler, som en brændeovn gør, og den brænder på det bæredygtige brændstof, bioethanol. Biopejsen er altså et grønnere valg af varmekilde.

Derudover, så er installationen af en biopejs en langt nemmere proces end med de andre typer pejse. En gaspejs skal installeres med balanceret udtræk, og af en autoriseret installatør, hvilket gør gaspejsen både dyrere og mere besværlig at installere.

Noget af det samme gør sig gældende for en brændeovn – den skal installeres med en skorsten hvilket begrænser mulighederne for hvor og hvordan den kan placeres. Samtidig kræver en brændeovn en del rengøring, mens en biopejs er stort set rengøringsfri.

De mange muligheder en bioethanol pejs giver dig

En bio-ethanol-pejs giver, som nævnt, et stort udvalg af installationsmuligheder. Det skyldes at ethanol-pejse ikke behøver andet end ilt for at brænde, og den brænder rent, så du behøves ikke at have skorsten eller aftræk til usund røg.

Derfor findes biopejse også i et kæmpe udvalg af forskellige typer. Der findes alt fra væg- og loftmonterede pejse til fritstående gulv- eller bordpejse, eller indbyggede bio-pejse. Derfor findes der næsten en biopejs til alle hjem og ønsker.

En loft- eller vægmonteret bio-ethanol-pejs giver mulighed for at få en pejs i selv de mindste boliger, mens en fritstående biopejs gør det muligt at placere og flytte din biopejs præcis som du har lyst – du kan også tage den med på terrassen eller altanen, for at skabe ekstra hygge og varme på de varme sommeraftener.

Og sidst men ikke mindst kan man indbygge en biopejs i væggen – med flammeudsyn fra op til 4 vinkler. Det skaber et meget moderne og eksklusivt look til indretningen.

Biopejsen – det grønnere og mere fleksible valg

For at opsummere, så er biopejsen det oplagt valg, hvis du gerne vil have en pejs, der er miljøvenlig, og samtidig skaber varme i dit hjem. Den brænder nemlig rent, så du skal ikke bekymre sig om usund forurening, den er stort set rengøringsfri og så kan den installeres på et have a forskellige måder.

Biopejse kommer i mange designs og typer, så der skal nok være en til lige dit behov!