Tips til at indrette dit hjem med miljøvenlig belysning

21. oktober 2021

Er du på jagt efter ny belysning til din bolig, men er du usikker på, hvad du skal vælge? Det kan godt være svært at overskue de mange muligheder på markedet. Er du interesseret i miljøvenlig belysning, er det en fordel at gå efter LED-belysning.

LED-belysning kommer med en lang række af fordele. Denne type af belysning kan eksempelvis være med til at spare dig for penge, når det kommer til din elregning. Derudover er LED-lys langt mere miljøvenligt. Det er en fordel for dig, der tænker meget på miljøet.

Hvorfor er LED mere miljøvenligt end andre lyskilder?

LED står for Light Emitting Diode og er kendt for at være en lyskilde, der er langt mere energibesparende og miljøvenlig sammenlignet med andre lyskilder. Eksempelvis bruger LED fire til fem gange mindre strøm end almindelige halogenpærer.

At LED bruger mindre energi, har en positiv effekt på miljøet, da udledningen af CO2 bliver reduceret.
Desuden er LED-pærer meget mere effektive og holdbare end andre belysningstyper. Dette omfatter både traditionelle halogenpærer, glødepærer og sparepærer. Det betyder, at du ikke skal bruge tid på at udskifte LED-pærer nær så ofte som de andre.

I og med at du ikke skal skifte LED-pærer ud særlig tit, skal der ikke bruges lige så mange ressourcer på hverken transport, produktion eller emballage. Alle disse ting har en indvirkning på miljøet. Jo færre pærer der bliver udskiftet, jo mere gavnligt er det i sidste ende for miljøet.

Vælger du LED-belysning til din bolig, vil du derfor ikke kun spare penge på dine elregninger. Du vil altså også være med til at hjælpe miljøet. Vil du spare endnu flere penge på din elregning, kan du lære mere her.

LED-belysning kan bruges i hele hjemmet

LED-lys kan ikke kun bruges i et specifikt rum. Du kan også finde stilrene og flotte LED-lamper, der kan placeres i både din stue, dit køkken, dit soveværelse og så videre. Du skal blot finde lamper, der komplementerer din indretning samt passer til formålet og funktionerne i rummet.

Eksempelvis kan du vælge spotlamper med LED i dit køkken. Det kan være indbygningsspots, som du placerer i loftet for at sikre en god generel belysning. Desuden er det værd at placere disse spots ved køkkenbordet, så du har det perfekte arbejdslys når du laver mad.

I stuen er det også en fordel med en loftslampe. Udover at du kan vælge LED-spots, finder du også pendler og andre fine lamper. Yderligere er det en god idé med andre lamper såsom væglamper, gulvlamper eller bordlamper for at have lys til alle de aktiviteter, der foregår i en stue.

Ved valg af LED-lys til dit soveværelse skal du fokusere på at vælge belysning, der både fungerer, når du skal i seng, samt når du står op. Her kan det være en fordel at tage et nærmere kig på dæmpbare LED-lamper. På den måde kan du nemlig selv vælge, hvor skarpt lyset skal være, hvilket er ideelt i ethvert soveværelse.